Vi har valt att komplettera vårt sortiment med utvalda produkter från andra tillverkare. Läs gärna mera om de olika varumärkena nedan.

Tova

Mjuka och varma handtovade tofflor i 100% ull

Tofflorna från Tova är en god kombination av norsk ulltradition och mongoliskt hantverk. Design och produktutveckling sker i Norge medan tillverkningen bedrivs i Mongoliet med ett stort engagemang för etisk och rättvis handel. Till en början bedrevs verksamheten som ett norskt biståndsprojekt och genom tillverkningen får ca 100 arbetare möjlighet att försörja sina familjer. Tova eko har utvecklats för att ta extra hänsyn till naturen. De är tillverkade av ofärgad ull och har en sula av vegetabiliskt garvat skinn.

Ruskovilla

Sköna och varma plagg av merinoull och silke.

I Ruskovillas kollektion finns allt från underställ till vantar och mössor. Produkterna håller mycket hög kvalitet och består av 100% merinoull eller en blandning av 70% merinoull/30% silke. Merinoullen som används är ekologisk och etiskt producerad och kommer från Sydamerika där ingen mulesing förekommer. Merinoullens fina fibrer gör att den känns mjuk mot kroppen. Både ull och silke värmer skönt även om plagget blivit fuktigt. Tillverkas i Finland.

Kero näbbskor

Klassiska svenska näbbskor från tornedalen

Kero i Sattajärvi, Pajala har tillverkat dessa näbbskor i över 80 år. Fortfarande används miljövänligt vegetabiliskt garvat läder till alla näbbskor. Det vegetabilgarvade lädret ger skön känsla och låter fötterna andas.

Luddan

Varma och lätta filtskor för alla åldrar

Luddan är en varm och lätt vinterkänga av ullfilt som tillverkas i Jämtland av Winter Life. De luddor vi säljer i vår webbshop/butik är specialtillverkade för oss med naturgarvat renskinn i alla skinndetaljer.

Nagore

Ekologiska sommarskor

Nagore är ett litet familjeföretag med stor känsla för miljö och socialt ansvar. På den spanska ön Menorca tillverkar de ekologiska skor på traditionellt vis.

Ullcentrum

Ullprodukter

Från Ullcentrum på Öland kommer ullsulor, ullfiltar mm. Allt av äkta öländsk ull som tas tillvara och förädlas för att komma till användning.

Cai

Slitstarka ullstrumpor

Många strumpor i vårt sortiment kommer från småländska Cai som tillverkar slitstarka och varma ullstrumpor av hög kvalité. Ullgarnet är Ökotexcertifierat och kommer från Sydafrika och Sydamerika där ingen mulesing förekommer.

Hirsch Natur

Ekologiska strumpor, 100% ull

Tyska Hirsch Natur tillverkar varma ullstrumpor av 100% ekologisk ull i många trevliga mönster och färger. Ullgarnet är helt obehandlat och strumporna kräver därför skonsam behandling vid tvätt (max 30°).