Vi har valt att komplettera vårt sortiment med utvalda produkter från andra tillverkare. Läs gärna mera om de olika varumärkena nedan.

Tova

Mjuka och varma handtovade tofflor i 100% ull

Tofflorna från Tova är en god kombination av norsk ulltradition och mongoliskt hantverk. Design och produktutveckling sker i Norge medan tillverkningen bedrivs i Mongoliet med ett stort engagemang för etisk och rättvis handel. Till en början bedrevs verksamheten som ett norskt biståndsprojekt och genom tillverkningen får ca 100 arbetare möjlighet att försörja sina familjer. Tova eko har utvecklats för att ta extra hänsyn till naturen. De är tillverkade av ofärgad ull och har en sula av vegetabiliskt garvat skinn.

Ruskovilla

Sköna och varma plagg av merinoull och silke.

Ruskovilla har varit en pionjär inom den ekologiska textilindustrin i Finland. Familjeföretaget grundades 1981 och drivs idag av andra generationens företagare. Ruskovilla-plaggen tillverkas helt i Finland, från design, vävning, klippning och sömnad ända fram till de sista detaljerna. Produkterna kommer av människors behov av att klä sig i andningsbara och kemiskt obehandlade underkläder i en värld som blir allt mer kemisk. Sortimentet är designat för att vara traditionellt och funktionellt men ändå modernt. Merinoullen som används är ekologisk och etiskt producerad och kommer från Sydamerika där ingen mulesing förekommer.

Kero näbbskor

Klassiska svenska näbbskor från tornedalen

Kero i Sattajärvi, Pajala har tillverkat dessa näbbskor i över 80 år. Fortfarande används miljövänligt vegetabiliskt garvat läder till alla näbbskor. Det vegetabilgarvade lädret ger skön känsla och låter fötterna andas.

Luddan

Varma och lätta filtskor för alla åldrar

Luddan är en varm och lätt vinterkänga av ullfilt som tillverkas i Jämtland av Winter Life. De luddor vi säljer i vår webbshop/butik är specialtillverkade för oss med naturgarvat renskinn i alla skinndetaljer.

Nagore

Ekologiska sommarskor

Nagore är ett litet familjeföretag med stor känsla för miljö och socialt ansvar. På den spanska ön Menorca tillverkar de ekologiska skor på traditionellt vis. Materialen är noga utvalda för att göra så litet klimatavtryck som möjligt. Att vara skonsam mot miljö och människa är en tanke som genomsyrar hela Nagores verksamhet.

Ullcentrum

Ullprodukter

Från Ullcentrum på Öland kommer ullsulor, ullfiltar mm. Allt av äkta öländsk ull som tas tillvara och förädlas för att komma till användning. Filtarna från Ullcentrum är gjorda på öländsk ull som spunnits och vävts till mjuka filtar. Mönstren är inspirerade av traditionella öländska slitryor. Tack vare att naturligt lanolin har fått vara kvar är dessa ullfiltar extra mjuka och behagliga.

 

Cai

Slitstarka ullstrumpor

I Hånger, i djupaste Småland, har företaget Cai designat och utvecklat strumpor sedan 1946. I kollektionen hittar du alltifrån sköna strumpor för fest och vardag till slitstarka strumpor i flexibla material för hårt arbete och tufft friluftsliv. Ullgarnet är Ökotexcertifierat och kommer från Sydafrika och Sydamerika där ingen mulesing förekommer.

Hirsch Natur

Ekologiska strumpor, 100% ull

Tyska Hirsch Natur tillverkar varma ullstrumpor av 100% ekologisk ull i många trevliga mönster och färger. Hirsch Natur värnar om miljön och lägger stor vikt vid att använda ull från gårdar med bra djurhållning.